Onlinebingo är en snabbt växande spelform som idag har miljontals spelare och som omsätter miljardbelopp bara här i Sverige. Onlinebingo är en utveckling av det traditionella bingospelet som funnits länge. Bingo i bingohallar må vara roligt och innebär framförallt en gemenskap, men onlinebingon är det moderna sättet att spela. Det kombinerar flexibilitet med gemenskap, roliga extraspel och snabbhet. Här på Onlinebingo kan du läsa allt om bingospelets spännande historia som ledde fram till onlinebingons lansering.

I slutet av 1950-talet lanserades spelet Bingo i Sverige. Det var från börjar framförallt ett sätt för idrottsklubbar att kunna få in lite extra pengar till sina verksamheter. Men spelet blev så populärt att det spred sig snabbt över landet. I början av 1960-talet kunde man spela bingo på bara några få platser i Sverige. Men ett decennium senare fanns det organiserat bingospel på över 500 platser i landet! Det var bingons storhetstid. Tyvärr minskade intresset för bingo senare under 1980-talet. När Bingolotto lanserades på TV4 år 1992 så fick spelet dock ett uppsving igen. Bingolotto var ett folkligt program och Leif ”Loket” Olsson bidrog till programmets höga tittarsiffror. Det var ett roligt sätt att tillbringa en lördagskväll och man bjöd gärna över några vänner för att spela bingo ihop och äta god mat till.
Samtidigt som Bingolotto lanserades hände även två andra viktiga milstolpar i bingons historia. Dels blev kontanta vinster tillåtna på bingohallar. Innan dess var det framförallt saker man vann när man fick bingo, men numera kunde man alltså vinna riktiga pengar. Dels så lanserades också bilbingo, vilket innebär att bingospel anordnas på en stor parkering. Spelarna sitter i sina bilar på parkeringen och spelar. En högtalare ropar ut numren över parkeringen och spelarna tutar när de får bingo. Hela familjer kunde åka och spela tillsammans, ha med sig fika och umgås under tiden.
Onlinebingon slog alltså igenom rejält 2006 och sedan dess har både det tv-sända spelet Bingolotto samt bingospel på spelhallar fått ett minskat intresse. Men där de andra bingospelen minskar i popularitet så har istället onlinebingon ökat. Det är spelare av alla kön och åldrar som spelar bingo på nätet, men framförallt är det många yngre spelare som lockas av att spela onlinebingo. Det är nog främst för att spelet går snabbare på Internet, du kan spela extraspel eller chatta med andra spelare medan du väntar på att få bingo. Bingo på nätet är en spelform som förmodligen är här för att stanna och om du inte redan har provat att spela så gör det bums, här på Onlinebingo kan du läsa allt om spelet så du blir till en fullfjädrad spelare.